Skip to content

TRAINING

EMC | People make the difference

Waarom training?

Uw markten zijn voortdurend in beweging en er wordt veel van u en uw mensen gevraagd. Topsporters trainen iedere dag, waarom zou u uw topsporters geen gelegenheid bieden om zich door een deskundige verder te laten ontwikkelen in kennis en kunde.

Hiernaast staan specifieke deelgebieden die bij ons in het trainingscurriculum zitten zijn:

  • Consultatief verkopen; hoe bied ik een klant perspectief om zijn/haar business te verbeteren
  • Onderhandelen met een win-win uitkomst
  • Vergroten van kansen op een business deal – wetenschap en strategie
  • Nieuwe business opbouwen; telefonisch acquireren zonder stekels
  • Accountmanagement, hoe werk ik aan een langdurige wederzijds voordelige relatie

Heeft uw organisatie behoefte aan een externe trainer?

Lange termijn ontwikkeling van mensen zien we als úw verantwoordelijkheid en die van uw eigen managers. Een goede trainer kan u echter helpen zowel kwantitatieve als kwalitatieve deskundigheid op een bepaald gebied sneller te ontwikkelen. Trainen zit al tientallen jaren in ons DNA, wij weten waar we over praten.

Hoe gaan we te werk?

Ieder trainingstraject start met een uitvoerige analyse van waar uw potentiele trainees nu staan en waar u naartoe wilt. Aan de hand van deze ‘gap-analyse’ bepalen we de gewenste kennis en competenties waarna we een trainingsvoorstel doen. Zo komen we samen met u tot een ‘ontwikkelproject’. Van tevoren maken we doelen duidelijk en meetbaar.

Iedere persoon is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen ontwikkeling, echter bij training leggen we de verantwoordelijkheid voor opvolging zo snel mogelijk bij de betrokken manager(s) en waar en voor zover nodig zullen we hen helpen een duurzame ontwikkeling van hun medewerkers te borgen. Op die manier creëren en behouden we een momentum van groei en ontwikkeling.

Meetbare duurzame ontwikkelingen staan bij ons hoog in het vaandel. Een trainingstraject zal dan ook alle facetten in zich hebben om dit te bewerkstelligen. Een trainingsinitiatief zien we als een investering in uw bedrijf en dus in de toekomst.

Ruim 4.000 mensen in verschillende landen in verscheidene industrieën met verschillende culturen gingen u voor! CEO’s, CCO’s, managers en medewerkers met heel verschillende achtergronden en ervaringen.

Direct contact

Wat horen wij van trainees?

“Eindelijk een duidelijke structuur waardoor ik snap hoe ik een klantgesprek goed en succesvol kan leiden. Geen trucs maar gewoon een bewezen goede aanpak ”

“Het coachen van mijn salesteam is met deze methodische aanpak veel transparanter en gemakkelijker geworden”

“Nooit geweten dat er zoveel wetenschap bij onderhandelingen kwam kijken, nu kan ik tenminste mijn klant helpen het gat te overbruggen zonder gezichtsverlies”

“Had ik dat eerder geweten dan had ik niet zo snel korting weggegeven”

“Bellen met klanten die ik niet ken vond ik eng, nu ga ik met veel meer zelfvertrouwen een gesprek aan waardoor het meestal ook veel leuker wordt en tot iets lijdt”

“Door vóóraf een gedegen klantanalyse te maken, kan ik met mijn collega’s een beter plan van aanpak ontwikkelen waardoor we op het juiste moment met de juiste personen aan tafel zitten en beter begrijpen wat hen beweegt. We zijn daardoor betere gesprekspartners voor onze klanten en dat zie je terug in de relatie en de business die we genereren”

Wil je meer weten over training?

Bezoek de website van Miller Heiman Group of bel ons kantoor: +31(0)252 – 620 210

Back To Top